Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاهش نرخ سودهای بانکی در کشور ما ازآنجایی که به عنوان اصلی ترین رقیب در بخش تولیدی به شمار می رود نقش موثری در راه افتادن بخش تولیدی و همچنین خروج بازار از رکود ایفا می کند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در سال های اخیر «نرخ سود» در بانک ها با تنش های زیادی همراه بوده است اما از آنجایی که سود های بالا برای مشتریان جذاب بوده، از همین رو بانک ها در یک فضای رقابتی نرخ سودهای سپرده های خود را به صورت تصاعدی بالا بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا برخی از بانکها و موسسات تا سود 28 درصد را نیز به مشتریان خود پرداخت کردند .

در هر کسب و کاری یک میزان ریسک در سرمایه گذاری وجود دارد. نمی توان با قطعیت در مورد نرخ سودی که قرار است به دست بیاید صحبت کرد. اما عموما بانک ها و موسسات مالی بزرگ نرخ سود بدون ریسک و قطعی را به مشتریان ارائه می دهند. در واقع شما می توانید مطمئن باشید با قطعیت بالا به سرمایه ای که در بانک قرار داده اید مقداری سود تعلق خواهد گرفت. این نرخ سود که عموما توسط بانک مرکزی و یا خزانه داری تصویب و تعدیل می شود از جمله شاخص های تاثیرگذار در اقتصاد یک کشور است.

در ایران نیز از آنجایی که دارایی بانک ها بیشتر املاک بوده است، در سال های اخیر با پرداخت سودهای کلان به مشتری ها، بسیاری از پول های سرگردان از محل تولید خارج شده و به بانک ها راه پیدا کرده اند از همین رو بخش تولیدی به سختی آسیب دیده است.

از طرف دیگر به خاطر راکد بودن بازار املاک و مسکن در سال های اخیر به خاطر پرداخت سودهای کلان به مشتریان خود زیر بار بدهی های سنگینی رفتند.

بررسی عملکرد بانک در نهایت بانک مرکزی را مجاب به کاهش سودهای بانکی کرد؛ طبق دستورالعمل بانک مرکزی از شنبه 11 شهریور سود سپرده ها حداکثر 15 درصد باید باشد هرچند بانک ها تا دقایق پایانی وقت مقرر اقدام به تبدیل سپرده های خود کردند تا از این طریق جلوی خروج سرمایه های مشتری ها از بانک را بگیرند.

شاید بزرگترین ضربه ای که سود بانکی بالا به نظام اقتصادی یک کشور بزند، رکود در بازار های تولیدی آن کشور باشد از همین رو در کشورهای مختلف نرخ سودهای بانکی بسیار پایین بوده و مردم ناگزیر به سرمایه گذاری در بخش های مولد مانند بخش های تولیدی هستند.

به عنوان مثال ژاپن که یکی از بزرگترین کشورها در بحث اقتصاد و جمعیت به شمار می رود کمترین میزان بهره را به حساب های بانکی اختصاص داده است که آن هم تنها 0.10 درصد بوده و عملا با سود صفر درصد برابری می کند.

جدول زیر نرخ بهره سالانه بانک مرکزی کشور ها در سال 2014 را نشان می دهد که رنج سود ها از یک دهم درصد شروع شده و تا 28 درصد نیز ادامه دارد. آمارهای منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان می دهد سودی که بانک های ایران بابت سپرده های مردم پرداخت می کنند یکی از بالاترین ها در میان 138 کشور جهان است.

بررسی جدول بالا به خوبی نشان می دهد که ایران بعد از کشورهای زیمباوه، ونزوئلا و سائوتومه و پرنسیپ با نرخ 15 درصد بالاترین میزان سود پرداختی به مشتریان بانکی را دارد ان در حالی است که 15 درصد سود علی الحساب بوده و بسیاری از بانکها تا 28 درصد سود را نیز به مشتریان خود داده اند.

آمارهای بالا مربوط به سال 2014 بوده و در سال های اخیر برخی از بانک های بزرگ دنیا نرخ سود خود را به صفر درصد رسانده اند تا جایی که افراد تنها پول خود را در اختیار بانک قرار داده و با گذشت زمان پول آنها تغییری نمی کند. در حقیقت بانک ها به عنوان یک گاوصندوق برای مشتریان بانکی عمل کرده و از پول آنها نگهداری می کنند.

اخیراً بانک های دنیا به سمت منفی شدن نرخ سودهای بانکی پیش رفته اند تا جایی که برخی از کشورها نرخ سود بانکی را تا منفی دو درصد هم اعلام کرده اند به این ترتیب که بعد از دریافت مبلغ پول از مشتریان، بابت نگهداری پول های مشتریان از آنها هزینه نیز دریافت می کنند.

همه این سیاست های بانکی در کشورهای مختلف به سمت کاهش نرخ سودهای بانکی پیش رفته است اما افزایش نرخ سودهای بانکی در ایران در سال های گذشته باعث خروج پول از بخش تولیدی شده است. از همین رو بخش تولیدی در قبال سودهای بانکی بسیار پر رسیک شده است.

شاید بتوان یکی از موثرترین گام های بانک مرکزی در سال های اخیر را کاهش نرخ سودهای بانکی دانست؛ چرا که کاهش نرخ سودهای بانکی در کشور ما ازآنجایی که به عنوان اصلی ترین رقیب در بخش تولیدی به شمار می رود نقش موثری در راه افتادن بخش تولیدی و همچنین خروج بازار از رکود ایفا می کند.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۶۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم

صابر جباری، در بیست و دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت، گفت: سال ۱۴۰۱ میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال ۱۶.۵۴ درصد بوده که این آمار در سال ۱۴۰۲ به ۱۸.۹۷ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ و اجرایی شدن آن از سال ۱۴۰۱ اتفاقات خوبی در حوزه جمعیت رقم خورده است، افزود: میزان موالید در سنین ۲۰ تا ۲۴ سال در سال های ۱۴۰۰، ۱۳۹۹ و ۱۳۹۸ به ترتیب ۱۷.۰۵، ۱۷.۵ و ۱۸.۰۶ بوده است.

مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه روند میزان موالید در سنین ۲۵ تا ۲۹ سال نیز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از عدد ۲۴.۱۲ درصد به ۲۴.۳۹ درصد رسید، اظهار داشت: روند درصد زایمان چهارم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۵.۱ به ۶.۴۲ درصد رسیده است.

جباری اضافه کرد: روند زایمان پنجم نیز از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ از عدد ۱.۵۹ به عدد ۲.۰۴ رسیده است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در خصوص کاهش چشمگیر روند رشد منفی تعداد ولادت در کشور طی سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ شاهد کاهش ۱.۶۱ درصدی موالید بودیم که این عدد در سال پیش از آن (۱۴۰۱) ۳.۶۷ درصد بود و نشان دهنده موفقیت برنامه ها در جلوگیری از سرعت روند کاهشی موالید در سال گذشته است.

جباری با بیان اینکه در سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۹۰، یک میلیون ۷۵ هزار و ۲۲۴ و یک میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۹ نوازد متولد شدند، یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ کاهش موالید نسبت به سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۰ هزار و ۹۶۶ نفر بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کاهش موالید نسبت به سال قبل در سال ۱۳۹۸ رخ داد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۸ کاهش موالید نسبت به سال ۹۷ به عدد ۱۷۰ هزار و ۳۵۶ نفر رسید که کاهش ۱۲.۴۷ درصدی را نشان می داد و بیشترین نرخ کاهش از سال ۹۳ تا سال ۱۴۰۲ بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی استان اصفهان نسبت به کل کشور
  • افزایش بودجه ماشین‌آلات روستایی اصفهان نسبت به کل کشور
  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • ادامه روند کاهشی نرخ سود بین بانکی+جدول
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟